Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

A szaporítás és a fogyasztás

2016. szeptember 27. - Amigurumi és horgolás

Az amigurumi figurákk horgolásánál elkerülhetetlen a szemek számának szükség esetén történői növelése, illetve csökkentése, hiszen így tudunk térbeli alakzatokat (pl. gömböt) előállítani.

A rövid pálcák szaporítása

Szaporításról akkor beszélünk, amikor a szemek számát növeljük egy soron belül. Ezt úgy érjük el, hogy egy szembe két rövidpálcát horgolunk egymásmellé.

szap.png

A fogyasztás

Fogyasztásnál a cél a szemek számának a csökkentése. Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy 1 db rövidpálcát készítünk 2 szembe. Vagyis a tűvel beleszúrunk a következő szembe, áthúzzuk rajta a fonalat, de nem fejezzük be a rövidpálcát, hanem a következő szemmel is elvégezzük ugyanezt a műveletet. Ekkor három hurok van a horgolótűn és a három hurkon egyszerre húzzuk át a szálat, így fejezzük be a rövidpálcát.

fogy.png

Az alábbi videón ezeket műveleteket menet közben is megfigyelhetjük:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr10011747075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása