Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Horgolt piramis pénztárca

2024. április 12. - Amigurumi és horgolás

Nagyon divatos a piramis formájú pénztárca. Elkészítése nagyon egyszerű. Körben horgolással készítünk egy "cső" formát, aminek a szélessége és a hosszúsága azonos méretű. A "cső" forma egyik vége zárt, a másik nyitott végébe pedig egy cipzárt varrunk. A trükk a horgolt forma megfelelő hajtogatásában rejlik.

A pénztárca a Cordino Swan zsinórfonalból készült. Horgolótű: 4mm. Egy 15 cm hosszú cipzár és egy kulcskarika szükséges még a pénztárca készítéséhez.

piramis-horgolt-penztarca.jpg

 

LEÍRÁS

21 láncszemet horgolunk

  1. sor: A 2. szemben kezdve minden szembe egy rövidpálca az utolsó szemig. Az utolsó szembe 3 rövidpálca kerül. A láncszemsor másik oldalán horgolunk tovább. Minden szembe egy rövidpálcát horgolunk. Az utolsó szembe 2 rövidpálca kerül. Jelöljük meg szemjelölővel az utolsó pálcát.
  2. sor: Minden szembe egy rövidpálcát horgolunk körben. Összesen 42 rövidpálcánk lesz a sorban.

A 2. sort ismételjük körben, mindaddig, amíg a magasság mérete megegyezik a szélességgel. Ez kb. 20-21 sor.

Vágjuk el a fonalat, rögzítsük.

Horgoltunk egy négyzet alakú alul zárt, fölül nyitott zseb formát. A nyitott vég hajtogatásával alakítjuk ki a piramis formát. A videón 8:40 percnél látható a piramis forma kialakítása.

 

Tovább követve a videót, varrjuk be a cipzárt a nyílásba belülre.

Horgoljunk egy kb. 21 cm hosszú fogantyút a pénztárcának a videót követve. A képen látható pénztárca fogantyúját egy kulcskarikára horgoltuk rá és a karika segítségével rögzítettük a pénztárca tetejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr5718379899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása