Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Horgolt téli sapka kezdőknek is

2024. január 12. - Amigurumi és horgolás

horgolt-teli-sapka-kezdoknek.jpgEz a sapka csupa rövidpálcákból áll, az érdekessége, hogy ezeket a pálcákat minden sorban a hátsó hurokba öltjük és a körbe horgolásnál minden sor végén megváltoztatjuk a horgolás irányát. A sapkához bármilyen közepes vastagságú fonal használható. Két horgolótűvel dolgozunk. A sapka tetejét 6 mm vastag tűvel, a karimáját 5,5mm vastag tűvel horgoljuk. A sapka 50 cm-es fejbőségre készült.

horgolt-teli-sapka-kezdoknek.jpg

A sapka horgolásához javasoljuk a Burcum Batik hosszan színátmenetes, puha tapintású akril fonalat, amely kifejezetten ősz-téli kiegészítők, sapkák, sálak horgolásához, kötéséhez kiváló. Kevesebb, mint egy gombolyag elegendő a sapkához. 

LEÍRÁS

A horgolást a kalap tetején kezdjük. Minden sorban a hátsó hurokba horgolunk. Körben horgolunk, de a sor végén megfordítjuk a horgolás irányát, hogy megjelenjen a sapka mintája.

  1. sor: Mágikus gyűrűbe 2 láncszem, 8 rövidpálca, a sor vége csatlakozik hamispálcával. Fordulunk.
  2. sor: 1 láncszem, a hátsóhurokba öltve (a többi sorban is a hátsó hurokba öltünk) minden szembe 2 rövidp. Sor vége csatlakozik, fordulunk. (15)
  3. sor: 1 lsz, *1 rp a következő szembe, 2 rp a következő szembe* ismételjük végig a sorban. A sor vége csatlakozik, fordulunk. (24)
  4. sor: 1 lsz, *1 rp a következő 2 szembe, 2 rp a következő szembe* ismételjük végig a sorban. A sor vége csatlakozik, fordulunk.(32)
  5. sor: 1 lsz, minden szembe 1 rp a hátsó hurokba. A sor vége csatlakozik, fordulunk. (32)
  6. sor: 1 lsz, *1 rp a következő 3 szembe, 2 rp a következő szembe* ismételjük végig a sorban. A sor vége csatlakozik, fordulunk.(40)
  7. sor: 1 lsz, minden szembe 1 rp, a sor vége csatlakozik. Fordulunk.(40)
  8. sor: 1 lsz, *1 rp a következő 4 szembe, 2 rp a következő szembe* ismételjük végig a sorban. A sor vége csatlakozik, fordulunk.(48)
  9. sor: 1lsz, minden szembe 1 rp a sor vége csatlakozik, fordulunk. (48)
  10. sor: 1 lsz, *1 rp a következő 5 szembe, 2 rp a következő szembe* ismételjük végig a sorban. A sor vége csatlakozik, Fordulunk.(56)
  11. sor: 1lsz, minden szembe 1 rp a sor vége csatlakozik, fordulunk. (56)
  12. sor: 1 lsz, *1 rp a következő 56 szembe, 2 rp a következő szembe* ismételjük végig a sorban. A sor vége csatlakozik, Fordulunk.(64)

13-30. sor: 1 lsz, minden szembe 1 rp, a sor vége csatlakozik. Fordulunk. (64)

Kész a sapka teteje, oldala, most 5,5mm horgolótűvel horgoljuk a sapka bordázott karimáját. A bordákat függőlegesen horgoljuk, minden sorban csatlakozunk az utolsó 30. sorhoz.

  1. sor: 6 láncszem, a 2. láncszemben kezdve, minden szembe 1 rp. a csatlakozásnál egy szemet kihagyunk, hamispálcával csatlakozunk a sapka széléhez. Fordítsuk meg a bordázatot.
  2. sor: a hátsó hurokba öltve minden szembe 1 rp (5) Fordítsuk meg a bordázatot.
  3. sor:1 lsz, a hátsó hurokba öltve, minden szembe 1 rp, egy szemet kihagyunk a kalap szélén és a következő szemhez hamispálcával csatlakozunk. Fordítsuk meg a bordás részt.

A 2. és a 3. sort ismételjük, amíg végig nem értünk a sapka szélén lévő 64 szemen.

Vágjuk el a fonalat, rögzítsük.

  

 

Forrás: https://crochetkim.com/channel-the-mind-beanie/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr818301077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása