Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Ovális formák horgolása

2016. november 12. - Amigurumi és horgolás

Az amigurumi figurák készítésének egyik fontos eleme az ovális forma. A tökéletes ovális forma horgolására szükségünk lehet a figurák talpának, fejének orrának, ruházatának stb. kialakításánál.

 oval3.jpg

Ovális forma horgolása

7 láncszemet horgolunk egyenesen, a láncszem mindkét oldalán körbe dolgozunk majd.

1.: A 2. láncszembe kezdjük a munkát, 4 rövidpálcát horgolunk, a sor végén 3 rövidpálcát horgolunk ugyanabba a szembe, a láncszem másik oldalán folytatjuk, 4 rövidpálca, 2 rövidpálca az utolsó szembe összekapcsoljuk az utolsó rövidpálcát a kezdő szemmel (14)

2.: 1 láncszem, ugyanebbe a szembe 1 rövidpálca, 2 rövidpálca a következő szembe, 4 rövidpálca, a következő három szem mindegyikére 2rövidpálca, 4 rövidpálca a következő 4 szemre, 2 rövidpálca a következő 2 szemre, összekapcsoljuk a sort (20)

Ezzel létrehoztunk egy alap ovális formát. Az utasítást követve az ovális két végét egyenletesen növeljük mindaddig, amíg el nem érjük a szükséges méretet.

ovalis.jpg

Az alábbi youtube-on található oktató video segít megérteni az ovális forma horgolásának módját:

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr6311951901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása