Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Horgolt farsangi állarc

2017. január 24. - Amigurumi és horgolás

A párválasztás mellett a farsang lényege a szabályok felrúgása és kigúnyolása volt. Az álarcok és a maszkok viselése is erre vezethető vissza: a névtelenség, az „arctalanság” biztosítja mindenki számára a féktelen mulatozást. Készíthetünk maszkot, álarcot akár horgolással is magunknak a közelgő farsangi szezonra.

 

55-single-default.jpg

A maszkot az alábbi minta rajz segítségével tudjuk elkészíteni. A rajz csak első ránézésre tűnik bonyolultnak. A nyílnál kezdjük láncszemek sorával, melyet középen (a 24. szemnél) 4 db rövidpálcával egybehorgolunk, majd folytatjuk tovább a láncszemek készítését, a sor végén hamispálcával összekapcsoljuk. Körben haladunk tovább a minta szerint.

alarc1.jpg

alarc2.jpg

Ha kész az álarc, akkor két lépésben érdemes keményíteni. Először vízszintesen, hogy a minta szépen látszódjon. Másodszor pedig egy íves tárgyon, ami megadja a végleges formáját. (pl 5 literes kerek műanyag vödör)

Ha megszáradt a két oldalába fűzhetünk szatén szalagot, vagy gumit. De a fonalból is horgolhatunk kötőt. Ha még csillogóbbá szeretnénk tenni, gyöngyökkel is díszíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr4412147701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása