Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Próbáltál már sálat kötni szívószállal?

2017. március 23. - Amigurumi és horgolás

Mert egyszerűbb, mint gondolnád....

Nem kell hozzá más, mint jó vastag, bolyhos fonal és pár darab szívószál a vastagabb fajtából.

  1. Egy éles késsel ejtsünk bemetszést a szívószálak végén. Legalább három szívószál szükséges. Később a szívószálak száma növelhető, de hatnál többet ne használjunk, mert káoszhoz vezethet, illetve nem fér több el a tenyerünkben.

sal2.jpg

 

2. Mindegyik szívószálon lévő bevágásba fűzzünk fonalat, dupla olyan hosszút, mint amilyen hosszúra tervezzük a majdani sálat.

sal3.jpg

Most jön a varázslat!

 

Ha megvan az összes szívószál a befűzött fonalakkal kössük a fonal gombolyagunk végét az egyik szívószálból kilógó fonalvéghez. Ezek után kezdjük el áthurkolni a fonalat a szívószálak alatt és fölött végig fölfelé haladva a szívószálakon. (Igen, technikai értelemben ez inkább szövés, mint horgolás.)

sal4.jpg

Ahogy haladunk fölfelé folyamatosan nyomkodjuk le az elkészült anyagot a szívószál alja felé. Hamarosan végigérünk a szívószálakon elérjük a szívószálak aljához kötött fonalakat,amikre lenyomkodjuk az elkészült mintát.

Ha a szívószálak alján mindig hagyunk kb. 5 centinyi anyagot az segít egyben tartani a szívószálakat, ami megkönnyíti a fonal hurkolását.

 

A gombolyag végén hagyjunk 20-25 centi anyagot, hogy el tudjuk dolgozni az elkészült sál végét.

 

Ha több fajta színű fonalból szeretnénk dolgozni, csak annyit kell tennünk, hogy elvágjuk a fonal végét és hozzákötjük a másik színű fonalat és folytatjuk a hurkolást a szívószálakon.

 

Amikor már elég hosszú a sál a szívószálakról nyomjuk le az anyagot a hozzájuk kötött fonalakra és a fonalat kössük hozzá valamelyik vezető szálhoz. Vágjuk le a vezető szálakat a szívószálról és kössük össze a végüket.

Fejpántot, övet, karkötőt is készíthetünk ezzel a technikával.

sal5.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr7312364727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása