Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Horgolt kendő kezdőknek

2017. november 06. - Amigurumi és horgolás

Ha kezdő vagy, vagy kevés a szabad időd, akkor ezt a horgolt kendőt neked ajánljuk. Egyszerűen horgolható, hiszen csak egyráhajtásos pálcákból és láncszemekből áll az egész kendő. Egyszerűsége ellenére nagyon elegáns. A sarkokra tett bojtok még szebbé teszik a kendőt.

97-single-default.jpg

Válassz hozzá neked tetsző puha téli fonalat, de nem árt, ha egy kis gyapjú tartalmai is van a fonalnak.

A kendő méretét is te határozhatod meg, a sorok számának növelésével nő a kendő mérete is. A mintán látható kendő 29 sorból áll 6mm-es tűvel horgolva.

Elkészítése

1. Egy mágikusgyűrűvel kezdünk ( ha nem tudsz gyűrűt készíteni egy láncszemmel is kezdheted a horgolást) 4 láncszemet horgolunk,majd a gyűrűbe 2 egyráhajtásospálcát,2 láncszem, két egyráhajtásospálcát, egy láncszemet, végül egy egyráhajtásospálcát horgolunk.

kendo1.jpg2. sor 4 láncszem (az első pálcát helyettesíti), 5 egyráhajtásospálcát horgolunk, 2 láncszem, 5 egyráhajtásospálca, egy láncszem, a végén egy egyráhajtásospálcát horgolunk. A középső lyuk mindkét oldalán 3-3 pálcával nőtt a pálcák száma.

kendo2.jpg

3. sor: 4 láncszem, 8 egyráhajtásospálca, két láncszem, nyolc egyráhajtásospálca, egy láncszem. egy egyráhajtásospálca.

 kendo3.jpg

Minden további sorban három pálcával növeljük mindkét oldalt a pálcák számát. A növekedést a sor elején és végén lévő láncszembe öltött két pálcával, illetve a sor közepén lévő két láncszembe öltött pálcákkal érjük el.

 

Ha megfigyeled a kendőt öt soronként látsz lukakat a sorban. Ennek díszítő szerepe van. A lukakat úgy érjük el, hogy négy egyráhajtásos pálca után egy láncszemet horgolunk, majd egy pálcát átugorva a következő pálcára horgolunk ismét egyráhajtásospálcát. A következő sorban a láncszemek tetejére egy egyráhajtásospálcát horgolunk. A képen látható kendőn a 8. 13. 18. 23. sorokban vannak a lyukakat tartalmazó sorok.

A három sarokra bojtot készítünk az alábbi ábrán látható módon.

bojt.png

 Az elkészült bojtokat rávarrjuk a kendő sarkair és már mehetünk is egy jó kis őszi sétára az erdőbe.

 

 kendo4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr6813193808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása