Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

A majomököl csomó

2018. augusztus 06. - Amigurumi és horgolás

A mostani blog bejegyzésünkben egy érdekes csomózási technikával szeretnénk megismertetni benneteket, mégpedig az úgynevezett majomököl csomó elkészítésével. A majomököl csomóból hangulatos lakberendezési tárgyakat, kulcstartókat, ékszereket készíthetünk.         

152-single-default.jpg

A majomököl egy érdekes csomótípus, amely annak köszönheti nevét, hogy úgy néz ki, mint egy kis ökölbe szorított majommancs. A lényege, hogy egy darab kötélből egy gömbszerű képződményt kötünk. Eredete a hajózásra vezethető vissza, amikor is kezdetleges horgonyokra, dobókötelekre és mélységmérőkre kötözték. Fő feladata, hogy a kötélvégen súlyként szolgáljon.

A csomó megihlette a lakberendezési tárgy készítőket is. Biztosan te is találkoztál már ezekkel a majomököl csomóból készült hangulatos tárgyakkal. A kötél vastagságától függően készíthetünk belőle függönyhöz elkötőt, asztali lámpának talpat, ajtótámaszt vagy akár a kutyánknak rágókötelet is.

majomokol-csomo.jpg

Kisebb tárgyak elkészítéséhez az 5 és 10 mm átmérőjű zsinórfonalak kiválóan használhaóak.

 Ha már ismerjük a csomó elkészítésének titkát, bármit készíthetünk belőle más, vastagabb anyagokból is. A kulcstartó készítését és ezen keresztül a csomó készítését ennek a videónak a segítségével tanulhatod meg:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr5014164415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása