Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Horgolt kagyló alakú táska

2021. július 21. - Amigurumi és horgolás

Nyárra még meglepheted magad egy kagyló formájú táskával, amelynek a horgolása minden látszat ellenére egyszerű. A horgolt kagylót pánt nélkül használhatod kosárként is, mint dekoráció. A táska horgolásához használhatsz szalagfonalat, 3 mm vastag zsinórfonalat, esetleg vékonyabb pólófonalat. Két gombolyag fonalra lesz szükséged.

horgolt-kagylo-taska.jpg

A két középső kör elkészítése és a két kör összekapcsolása után oda-vissza haladó sorokat horgolunk, a hátsó hurokba öltve.

 

LEÍRÁS

 

Kör alakú középső rész (2 db)

  1. Mágikusgyűrűbe horgolunk egy láncszemet, 8 rövidpálcát. A sor vége hamispálcával csatlakozik.
  2. 3 láncszem, az első szembe 2 egyrhpálca, a továbbiakban minden szembe 3 egyrhpálcát horgolunk. A sor vége csatlakozik. Elvágjuk a fonalat, rögzítjük.

Kész az első körünk, a leírtak alapján horgoljuk meg a másik kört. A végén ne vágjuk el a fonalat, horgolunk tovább.

13 láncszemet horgolunk, majd hamispálcával kapcsolódunk a másik kör széléhez.

  1. Egy láncszemmel fordulunk, a 13 láncszem első szemére egy hamispálcát, 1 rövidpálcát, 1 félpálcát, 7 egyrhpálcát, 1 félpálcát, 1 rövidpálcát, 1 hamispálcát horgolunk. A sor végén egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez. Egy láncszemmel fordulunk.
  2. A hátsó hurokban horgolunk. Az első és utolsó szembe egy hamispálcát, a többi szemre rövidpálcát horgolunk. A sor végén egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez. Egy láncszemmel fordulunk.
  3. 1 Hátsó hurokba horgolunk. 1 hamispálca, a következő szembe 2 rövidpálca, 1 félpálca, 3 egyráhajtásospálca, a következő szembe 3 egyrhpálca, 3 egyrhpálca, 1 félpálca 1 rövidpálca, 1 hamispálca az utolsó szembe. Hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez. Egy láncszemmel fordulunk.

4.Első és utolsó szembe 1 hamispálca, a többi szemre 1 rövidpálca a hátsó hurokba. Egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez. Egy láncszemmel fordulunk.

  1. 1 hamispálca a következő szembe 2 rövidpálca, 1 rövidpálca, 1 félpálca, 9 egyrhpálca, 1 félpálca , 1 rövidp, a következő szembe 2 rövidp, az utolsó szembe 1 hamisp. Egy hamispálcával csatlakozunk a kör következő szemébe. Egy láncszemmel fordulunk.
  2. Első és utolsó szembe 1 hamispálca, a többi szemre 1 rövidpálca kerül a hátsó hurokba. Egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez. Egy láncszemmel fordulunk.
  3. 1 hamispálca, A következő szembe 2 rövidp, a következő szembe ismét 2 rövidp, 1 rövidp, 1 félpálca, 9 egyrhpálca, 1 félpálca, 1 rövidp, 2 rövidp a következő két szem mindegyikére, 1 hamispálca. Egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez.
  4. Első és utolsó szembe 1 hamispálca, a többi szemre 1 rövidpálca kerül a hátsó hurokba. Egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez. Egy láncszemmel fordulunk.

9.1 hamisp, 5 rövidp, 1 félpálca, 9 egyrhpálca, 1 félpálca, 5 rövidp, az utolsó szembe 1 hamispálca. egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez. Egy láncszemmel fordulunk.

  1. Első és utolsó szembe 1 hamispálca, a többi szemre 1 rövidpálca kerül a hátsó hurokba. Egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez. Egy láncszemmel fordulunk.

A továbbiakban a 9. és 10. sort ismételjük mindaddig, amíg 5 szem marad a középső körön. A folytatásban:

  1. 1 hamisp., 2 rövidp a következő szembe, 4 rövidp, 1 félpálca, 9 egyrhpálca, 1 félpálca, 4 rövidp, 2 rövidp a következő szembe, 1 félpálca az utolsó szembe. Egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez. Egy láncszemmel fordulunk.
  2. Első és utolsó szembe 1 hamispálca, a többi szemre 1 rövidpálca kerül a hátsó hurokba. Egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez. Egy láncszemmel fordulunk.
  3. 1 hamisp, 6 rövidp, 1 félpálca, 9 egyrhpálca, 1 félpálca, 6 rövidp, az utolsó szembe 1 hamisp. 23.Egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez, egy láncszemmel fordulunk.
  4. Első és utolsó szembe 1 hamispálca, a többi szemre 1 rövidpálca kerül a hátsó hurokba. Egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez. Egy láncszemmel fordulunk.
  5. 1 hamisp, 6 rövidp,1 félp, 4 egyrhpálca, 3 egyrhpálca ugyanabba a szembe, 4 egyrhpálca, 1 félpálca, 6 rövidp, az utolsó szembe 1 hamispálca. Egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez. Egy láncszemmel fordulunk.
  6. Első és utolsó szembe 1 hamispálca, a többi szemre 1 rövidpálca kerül a hátsó hurokba. Egy hamispálcával kapcsolódunk a kör következő szeméhez. Egy láncszemmel fordulunk.
  7. 1 hamispálca, 6 rövidp, 12 egyrhpálca, 1 félpálca, 6 rövidpálca, 1 hamispálca.

Elkészült a táskánk, már csak hamispálcával kell körbe horgolnunk a táska szélét és a középső kört.

Ennek módját az egész táska készítését bemutató két részes videón követheted.

 

2. rész

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr8716634468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása