Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Horgolt párna

2019. október 03. - Amigurumi és horgolás

Ez a Catania 100% pamut fonalból készült párna minden stílusú nappali kanapéján jól mutat. A hatszögek öt szín (ezüst, sötét bézs, jáde, natúr, zöld) 10 féle variációjából készültek. A párna kitöméséhez műszálas tömőanyagot használjunk.

202-single-default.jpg

A 40x80 cm-es párna elkészítéséhez 11 gombolyag Catania fonalra van szükség Mindegyik színből kettőt válasszunk, kivétel az ezüst, amiből 3 gombolyagra van szükségünk.

6szog-parna1.jpg

A Catania több, mint 100 színe lehetővé teszi a színek más variációját is, szabadjára engedhetjük a fantáziánkat.

A párna 90 hatszögből áll. A hatszögeket a mellékelt horgolási rajz alapján horgoljuk. A különböző színezésű hatszögek elrendezését a mellékelt ábra mutatja.

A kész hatszögeket a munka hátulján összehorgoljuk.

 

A B rajz alapján a párna szabadon álló két szélére még két sort horgolunk.

6szog-parna2.jpg

A hatszög horgolása

1. sor: Mágikusgyűrűt készítünk, a gyűrűbe 5lsz (az első két láncszem a rp helyett van), *1 rp, 3lsz*­ ismételjük 5x a sor végét hamispálcával a kezdő 5 lsz második pálcájához csatlakoztatjuk

2. sor: 4 lsz, az előző sor rövidpálcájára 1 rp,* 3lsz, 1rp* ismételjük 5x ,a sor végét csatlakoztatjuk.

3. sor: 3lsz, az előző sor 3 láncszemére *4 egyszerre befejezett egyráhajtásospálca, 2lsz, 1rp az előző sor rövidpálcájára, 2lsz,* ismételjük még 5x. A sor végét hamispálcával csatlakoztatjuk.

4. sor: 5lsz, 1 egyrhp, 2lsz, 1egyrhp az előző sor rövidpálcájára, 1lsz, 1rp az előző sor 4 egyrhpálcájára, 1lsz, 1 egyrhp, 2lsz, 1egyrhp, 2lsz, 1egyrhp az előzősor rövidpálcájára, 1lsz, 1rp, 1lsz ismételjük a sorban. A sor végét hamispálcával csatlakoztatjuk.

5. sor: 4lsz, Minden szemre 1 egyrhpálcát horgolunk, kivéve az előző sor 3 egyrhpálcájának a középső pálcája, amelyre 3 egyrhp kerül.

6szog-parna3.jpg

A nagyihatszögek elhelyezésének a rajza. A 10 variációban horgolt hatszögeket fontos, hogy minden sorban másként helyezzük el, hogy a képen látható párnához hasonló minta alakuljon ki.

Eredeti minta:

https://schachenmayr.com/de/gratisanleitungen/granny-square-kissenhuelle-s9400

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr6515190886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása