Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Elegáns horgolt táska Cordino Swan fonalból

2020. augusztus 11. - Amigurumi és horgolás

Ennek a táskának az elkészítéséhez webáruházunk újdonságát a Swan Black zsinórfonalat használtuk. A fényes felületű 2mm vastag műszálas zsinórfonal táskák, pénztárcák, hátizsákok készítésére alkalmas.

281-single-default.jpg

A fonalból horgolt felület nagyon mutatós és elegáns, szépen visszaadja a horgolási mintát. Fém horgolótűvel érdemes a fonalból dolgozni, mert könnyen csúszik a fonal a horgolótűn. Egy gombolyag fonalból egy nagy táska, vagy két kisebb méretű táska horgolható. Az általunk horgolt táskához nem használtuk fel az egész gombolyagot. A táskánk mérete: 30 cm széles és 25 cm magas.

 

A táska készítéséhez szükséges anyagok:

- egy gombolyag CORDINO SWAN BLACK zsinórfonal,

- horgolótű: 3mm,

- egy 10cm x 30 cm-es táskaalap, nekünk tetsző táskafül ( a táska fülét akár horgolhatjuk is),

- 2 db 25mm fémkarika a fülek rögzítéséhez,

- a táska fedelének zárásához lánc, vagy mágneses kapocs,

- műanyag hálóból 25 cm széles darab.

Webáruházunkban a táska készítéséhez szükséges anyagokat megtalálod.

LEÍRÁS

A táska alapjának körbe horgolása.

A táska alapot körbe horgoljuk rövidpálcákkal. Minden lukba két rövidpálcát horgolunk, kivétel a négy sarkon lévő lyuk, ahová három rövidpálca kerül. Amikor elkészültünk az alap körbe horgolásával, elvágjuk a fonalat és rögzítjük.

p1190384.JPG

2. TÁSKA OLDALÁNAK HORGOLÁSA

1. sor: Az első szembe 3 láncszemet horgolunk, (az első egyráhajtásospálca) minden szembe 1 egyrhpálcát horgolunk a hátsó hurokba. A sor vége csatlakozik hamispálcával.

2. sor: 1 láncszem, három rövidpálcát egyszerre horgolunk le, majd egy láncszem következik. A soron végig ismételjük, 3 egyszerre befejezett rövidpálca, egy láncszem. Az első rövidpálcát mindig ugyanabba a szembe öltjük ahová az előző öltés utolsó pálcáját öltöttük. A sor vége hamispálcával csatlakozik.

3. sor: 3 láncszem, minden szembe 1 egyráhajtásospálcát horgolunk. A sor vége hamispálcával csatlakozik

4.21. sor: Innentől kezdve a 2. és 3. sort ismételjük. A 21. sor az utolsó sora a táska oldalának. Elvágjuk a fonalat és rögzítjük.

 

3. TÁSKA FEDELE

1. 42 láncszemet horgolunk.

2. Minden szembe egy félpálcát horgolunk. Az első pálcát a 3. láncszembe öltjük.

3-14. 2 láncszemmel fordulunk, minden szembe 1 félpálcát horgolunk.

15. sor: 1 láncszemmel fordulunk, 8 hamispálcát horgolunk, 2 láncszem, minden szembe 1 félpálcát horgolunk, az utolsó 8 szemet szabadon hagyjuk.

16-21. sor: 2 láncszemmel fordulunk, minden szembe 1 félpálca kerül.

Elvágjuk a fonalat, rögzítjük. Elkészült a táska fedele.

A táska fedelének merevítésére műanyag hálót használunk. Ráfektetjük a hálóra a horgolt fedelet és a hálóból egy ugyanolyan nagyságú formát vágunk ki, mint a horgolt fedél.

A horgolt fedelet és a hálót rövidpálcával összehorgoljuk. Minden szembe egy rövidpálca kerül, kivéve a sarkokat, ahol 1 rövidp, 1 láncszem, 1 rövidp kerül ugyanabba a szembe. A fedelet körbe horgoltuk, elvágjuk a fonalat és rögzítjük.

p1190378.JPG

A FEDÉL ÉS A TÁSKA OLDALÁNAK EGYMÁSHOZ VARRÁSA

A táska oldalának a tetején jelöljük ki mindkét oldalon a fedél helyét. Fontos, hogy a fedél középre kerüljön. Fektessük a táska fedelét a táska oldalának a felső széléhez és tű segítségével apró öltésekkel varrjuk a fedelet a táska oldalához.

 

A TÁSKA FEDELÉNEK ZÁRÁSA

A táska fedelét zárhatjuk mágneses kapoccsal, vagy fémlánccal. Mindkét megoldás jó.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr4216127646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása