Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Karácsonyi nagyinégyzet

2020. november 27. - Amigurumi és horgolás

Ebből a két karácsonyi nagyinégyzetből takarót, párnát, alátétet, ajándék táskát stb. egyaránt készíthetsz. Horgolásuk gyors, szórakoztató és egyszerű.

305-single-default.jpg

Mindkét négyzet egyformán készül, csak a színezésük más.

Piros, zöld és fehér Catania fonal, horgolótű: 3mm, a kis fenyő díszítésére apró gyöngyökre ( el is hagyhatod) lesz szükségünk.

A leírásban a mikulás sapkás nagyinégyzet szerepel, amely alapján a másik négyzet is elkészíthető a színezés megváltoztatásával.

  

LEÍRÁS

 

SAPKA

1. piros fonallal 2 láncszemet horgolunk, A 2. szembe 2 rövidpálcát horgolunk. Fordulunk egy láncszemmel.

2-12. Minden szembe 1 rövidp, az utolsó szembe 2rövidp. Minden sorban egy láncszemmel fordulunk.

Vágjuk el a piros fonalat.

13. Fehér fonallal horgolunk. Minden szembe 1 rövidp, az utolsó szembe 2 rövidp.

14. 1 láncszem, minden szembe 1 rövidp, az utolsó szembe 2 rövidp.

Vágjuk el a fonalat

karacsonyi-nagyinegyzet1.jpg

NÉGYZET

Zöld fonallal horgoljuk

1. Mágikusgyűrűbe 2 láncsz, 2 egyrhp, , 2 láncsz, *3 egyrhp, 2 láncsz* ismétlés 3x. A sor vége hamispálcával csatlakozik.

2-3. 2 láncsz, az előző sor pálcáira 1 egyrhp, a sarokban a láncszemekre: 2 egyrhp, 2 láncsz, 2 egyrhp kerül. A sor vége csatlakozik. 

4.  2 láncszem, 6 egyrhpálca, a sarokban  2 egyrhpálca, 2 láncszem. helyezzük a sapkát a négyzetre és horgoljuk össze a sapkát a négyzettel. Az egyráhajtásospálcákat a négyzetbe és a sapkába is öltve horgoljuk.  A sapka és a négyzet összehorgolása után zöld színnel folytatjuk a horgolást. Minden szemre 1 egyrhpálca, a sarokba 2 egyrhp, 2 láncszem, 2 egyrhpálca.

karacsonyi-nagyinegyzet2.jpg

 

5.  2 láncszem, minden szembe 1 egyrhpálca, a sarkoknál  2 egyrhp, 2 láncszem, 2 egyrhpálca. A sor vége csatlakozik. Vágjuk el a fonalat, rögzítsük.

6. Fehér fonallal folytatjuk. 2 láncszem, minden szembe 1 egyrhpálca, a sarkokban 2 egyrhpálca,  2 láncszem, 2 egyehpálca kerül.. A sor vége csatlakozik. Vágjuk el a fonalat, rögzítsük.

7. Piros fonallal horgolunk. 1 láncszem, minden szembe 1 rövidpálca, a sarkoknál 2 rövidp, 2 láncszem 2 rövidpálca. A sor vége csatlakozik. Vágjuk el a fonalat, rögzítsük.

  

BEFEJEZÉS

16 cm hosszú fehér fonalból készítsünk egy kis pompont. Varrjuk a sapka csúcsát és a pompont a négyzethez a képen látható módon.

karacsonyi-nagyinegyzet3.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr2516304498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása