Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Horgolt függőkosár

2022. január 10. - Amigurumi és horgolás

A családban mindenkinek horgolhatunk egy ilyen praktikus könnyen elkészíthető tároló kosarat Az előszobában a sapkák, sálak, kesztyűk elhelyezésére remekül megfelel.

horgolt-fuggokosar-haromszog-formabol.jpg

Egy háromszöget kell csak horgolnunk, amelyet borítékformára hajtogatva és összevarrva, a csúcsán egy akasztóval gyorsan kész a tároló kosarunk.

Gyakorlatilag bármilyen fonalat választhatsz az elkészítéséhez. Mi a 3mm vastag Lola zsinórfonalat ajánljuk, mivel egy gombolyagból egy közepes méretű kosarat lehet készíteni.

  

LEÍRÁS

 

  1. sor: Mágikusgyűrűbe 2 rövidpálcát, 2 láncszemet, 2 rövidpálcát horgolunk.
  2. sor: Egy láncszem, 1 rövidp az első szembe, 1 láncszem, az előző sor 2 láncszemére 1 rövidp, 2 láncszem, 1 rövidpálca kerül, 1 láncszem, 1 rövidp az utolsó szembe.
  3. sor: Egy láncszem, 1 rövidp az első szembe, 1 láncszem, 1 rövidp az előző sor egy láncszemére, 1 láncszem, 1 rövidp, 2 láncszem, 1 rövidpálca az előző sor 2 láncszemére, 1 láncszem, 1 rövidp az egy láncszemre, 1 láncszem, az utolsó szembe 1 rövidp.
  4. sor: Egy láncszem, 1 rövidp az első szembe, a továbbiakban az előző sor rövidpálcája fölé 1 láncszemet, az előzősor egy láncszemébe 1 rövidpálcát horgolunk végig, kivétel a középső 2 láncszemes rész, ahol a 2 láncszemre 1 rövidp, 2 láncszem, 1 rövidpálca kerül. Az utolsó szembe 1 láncszemet, 1 rövidpálcát horgolunk.

A 4. sort ismételjük, amíg el nem érte a háromszög a kívánt méretet.

A háromszög szélét körbe horgoljuk a következő két sorral:

  1. sor: Egy rövidpálca, egy láncszem váltakozik végig, kivéve a háromszög csúcsát, ahol a 2 láncszemre 1 rövidp, 10 láncszem, 1 rövidpálca kerül.
  2. sor: Az előző sor egy láncszemeibe rövidpálcát, a rövidpálcák fölött egy láncszemet horgolunk. Az előző sorban horgolt 10 láncszemre 12 rövidpálcát horgolunk.

3szog_1.jpg

 

ÖSSZEÁLLÍTÁS

  1. Hajtogassuk a háromszög jobb sarkát a bal tetejére, a bal sarkát a jobb tetejére.
  2. Varrjuk össze a nyitott alját és a hajtogatás elején lévő ferde nyílást. Varrásnál ügyeljünk, hogy minden réteget átöltsünk.

3szog_2.jpg3szog.jpg

 

Forrás: https://www.1dogwoof.com/bramble-hanging-basket-crochet-pattern/

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr1616809208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása