Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Oroszlán álarc

2020. január 23. - Amigurumi és horgolás

Igaz már benne vagyunk a farsangi időszakban, (a farsang kezdete vízkereszt, január 6-a, és hamvazószerdáig tart, ami idén február 26-ra esik), de még biztosan nem mindenki döntötte el milyen jelmezt fog viselni az idei farsangi bálban. Lehet, hogy valaki pont oroszlánnak fog öltözni, amihez pontosan jól jön ez a horgolt oroszlán álarc.

237-single-default.jpg

 

Az álarc horgolásához világosbarna és sárga közepes vastagságú fonalat válasszunk. Egy kis fekete fonal szükséges még az orr hímzéséhez.

Az álarc mérete 10 éves kortól még akár felnőtteknek is jó.

 

Leírás

 

1. Először a két szemnyílást horgoljuk.

22 láncszemet horgolunk, majd hamispálcával a végét összekapcsoljuk. Ez az egyik szemnyalás. Folytatjuk a horgolást, 23 láncszemet horgolunk és hamispálcával a 22. szemhez csatlakozunk.

3. Most jön a szemnyílás körbe horgolása.

            1. sor:A szemnyílás tetején kezdünk horgolni.Nem öltünk a láncszemekbe, hanem áthurkolunk alatta. 3 láncszem,4 egyráhajtásospálca, 1 kétráhajtásos, 1 háromráhajtásos és ismét egy kétráhajtásospálcát horgolunk. Ezután 23 egyráhajtásospálcát horgolunk. A két szemnyílás között lévő egy láncszemre 1 egyráhajtásospálcát horgolunk. A másik szemnyílásba  23 egyráhajtásospálcát horgolunk, majd 1 kétráhajtásos, 1 háromráhajtásos és 1 kétráhajtásospálcát horgolunk, végül 4 egyráhajtásospálcával befejezzük a második szemnyílás horgolását. A középső láncszemre 1 egyráhajtásospálcát horgolunk, majd hamispálcával a sor végét csatlakoztatjuk.

            2. sor: 1 láncszem,, 2 rövidpálcát egyszerre horgolunk le 2x, 5 rövidpálca, a következő szembe 2 rövidpálca, 4 láncszem, két szemet kihagyunk,, 1 rövidpálca, a következő szembe 2 rövidpálca, egy rövidpálca, a következő szembe 2 rövidpálca, egy rövidpálca, a következő szembe 2 rövidpálca, 1félpálca, a következő szembe 2 félpálca, 1 egyráhajtásospálca, a következő szembe 2 egyráhajtásospálca, 4 kétráhajtásospálca, 2 egyráhajtásospálcát egybe horgolunk, 2 félpálcát egybe horgolunk, a két szemnyílás között lévő szemre egy rövidpálcát horgolunk. A másik szemnyílást az elsőben leírtak szerint horgoljuk, csak visszafelé haladunk a minta olvasásában.

           3. sor: minden pálcára egy hamispálcát horgolunk. A 4 láncszemekre: 1 rövidpálca, 1 félpálca, 1 egyráhajtásospálca, 1 kétráhajtásospálca, 1 háromráhajtásospálca, 1 kétráhajtásospálca, 1 egyráhajtásospálca, 1 egyráhajtásospálca, 1 félpálca, 1 rövidpálca kerül

 

SÖRÉNY

A sárga fonalat 12 cm hosszú darabokra vágjuk. Minden szembe a félbe hajtott sárga fonalat belehurkoljuk, csak az álarc alján hagyunk üresen 6-6 pálcát mindkét oldalon.

Végül fekete színű fonallal hímezzük pár öltéssel az oroszlán orrát.

Mindkét oldalra a fül alatt kezdve láncszemsort horgolunk a megfelelő hosszúságban, amelyet hátul megkötve a fejhez rögzíthetjük az álarcot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr615423030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása