Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Kockás sütőtök

2021. szeptember 24. - Amigurumi és horgolás

Nagy kedvencünk ez a horgolt kockás sütőtök dísz. Nagyon egyszerű az elkészítése. Közepes vastagságú bármilyen fonalat választhatsz a horgoláshoz fekete, szürke és fehér színben. A tök belsejét műszálas tömőanyaggal tömtük ki. A tök szára egy darabka bot, vagy dugó.

kockas-suetotoek-disz.jpg

A tök  pléd öltéssel készül. Minden sorban két szín váltakozik. 4 egyráhajtásospálca után következik mindig a színváltás. Az éppen nem használt fonalat a munka hátulján vezetjük.

LEÍRÁS

 

Fekete színnel 72 láncszemet horgolunk, hamispálcával csatlakozunk az első szemhez. Körben horgolunk, a sorok vége hamispálcával csatlakozik. Az új sort két láncszemmel kezdjük horgolni.

1-2. sor: Feketével 2 láncszem, 4 egyrhpálca, váltás szürkére, 4 egyrhpálca, váltás feketére 4 egyrhpálca. Ismételjük a sorban a 4 fekete és 4 szürke egyrhpálca váltakozik. A sor vége hamispálcával csatlakozik.

3-4. Szürkével 2 láncszem, 4 egyrhpálca, váltás fehérre, 4 egyrhpálca. Ismétlés a sorban a 4 szürke és 4 fehér egyrhpálca váltakozik. A sor vége hamispálcával csatlakozik.

5-6. Négy fekete és négy szürke pálca váltakozik.

7-8. Négy szürke és négy fehér váltakozik

9-10. Négy fekete és négy szürke váltakozik.

11-12. Négy szürke és négy fehér váltakozik.

13-14. Négy fekete és négy szürke váltakozik.

Vágjuk el a fonalat, hagyjunk jó hosszú fonalat a végén, hogy össze tudjuk varrni a nyílást.

 

Tű segítségével varrjuk körbe elég nagy öltésekkel az egyik nyitott véget. Húzzuk össze a fonallal a nyílást és rögzítsük pár öltéssel.

Tömjük ki műszálas tömőanyaggal a tök belsejét.

Varrjuk össze a még nyitott nyílást is. Öltsünk át a tök belsejéban vezetve a tűt többször is a tök teteje és alja között, hogy megkapjuk a tökformát.

Ragasszunk a felső mélyedésbe egy bot darabot a tök szárának.

Ha kedvünk tartja egy levelet is horgolhatunk a szár mellé ennek a rajznak a segítségével.

level-rajz.jpg

Az eredeti mintát itt találod:

https://megmadewithlove.com/blog-2/2017/8/26/free-crochet-pattern-for-the-cutest-plaid-pumpkin

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr8216699572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása