Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Horgolt karácsonyi gömb kezdőknek

2021. december 08. - Amigurumi és horgolás

Kevés maradék fonal felhasználásával megújíthatod a régi megunt karácsonyi gömböket, vagy a polisztirol gömbökből varázsolhatsz tarka karácsonyi díszeket a fára.

egyszeru-horgolt-karacsonyi-gombok.jpg

Bátran színezz, minél tarkább annál jobban mutat. Minden sor végén elvágjuk a fonalat és rögzítjük, mielőtt az új színnel kezdenénk horgolni. Minden sor vége hamispálcával csatlakozik. A gömb két fél gömb összevarrásával alakítható ki. Nagyobb gömb esetén növeld a sorok számát. Mindig egy kicsit kisebbre kell horgolni a gömböt, hogy szépen rásimuljon az alapra.

 LEÍRÁS

 Mágikusgyűrűbe 3 láncszem (első pálca) és még 11 egyrhpálcát horgolunk. (12)

  1. Színváltás. 3 láncszem (első pálca), ugyanabba a szrmbr kég egy egyrhpálca, a továbbiakban minden szembe 2 egyrhpálcát horgolunk. A sor vége csatlakozik.(24)

3.Színváltás. 3 láncszem (első pálca), mellé még egy egyrhpálca, 1 láncszem, ezután az előző sor minden második pálcája közé 2 egyrhpálcát horgolunk. A 2 pálca után mindig egy láncszem. A sor vége csatlakozik.

  1. Színváltás. Az elsőző sor két egyrhpálcájára egy-egy rövidpálcát horgolunk. Ezután tüske öltésel leöltünk a 2. sor egyrhpálcájába, felhúzzuk a fonalat és mint a rövidpálcát horgoljuk. A továbbiakban ismétlődik végig a soron 2 rövidpálca, egy tüskeöltés.
  2. Színváltás. Minden szembe egy egyrhpálcát horgolunk. A sor vége csatlakozik.
  3. Színváltás. Minden szembe egy rövidpálca.

A 6. sor ismétlésével növelheted a félgömb méretét, ha szükséges.

A leírtak alapján horgoljunk még egy félgömböt. Ezután a két félgömböt helyezzük az alapra, majd tű segítségével varrjuk össze.

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr2316777352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása