Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Horgolt táska négyzetekből

2022. május 03. - Amigurumi és horgolás

Ez a kis elegáns táska tökéletes méretű a telefonunknak vagy egyéb kis apróságok tárolására.

elegans-kis-horgolt-taska-negyzetekbol.jpg

A táska ismétlődő motívum (kis virág négyzet) felhasználásával készült, amelyeket azután összevarrva alkotják a kis táskánkat.

A kész táska mérete 12 cm x 10 cm, de a használt motívumnégyzetek számának beállításával könnyedén megnövelhetjük, vagy kicsinyíthetjük a táskát.

A táska gyönyörű pasztell színeivel nagyon elegáns. A Catania 100% pamut fonalat javasoljuk a horgoláshoz. Horgolótű: 2,5-3 mm. Két gomb (1 cm átmérővel) szükséges még a táska elkészítéséhez.

LEÍRÁS

  1. sor: ’A’ színnel kezdjük. Mágikusgyűrűbe 3 láncszem (egyrhpálcának számít) 11 egyráhpálcát horgolunk. A sor vége hamispálcával csatlakozik Vágjuk el a fonalat és rögzítsük.(12)
  2. sor: ’B’ színnel csatlakozunk az előző sor bármelyik szeméhez 3 láncszem ( a popcorn öltés első pálcájának számít) fejezzük be az első popcorn öltést, egy láncszem, ebben a sorban összesen 12 popcorn öltést horgolunk, közöttük egy láncszemmel. A sor vége hamispálcával csatlakozik. Vágjuk el a fonalat rögzítsük.

    A popcorn öltést, ha nem ismered, ennek a videónak a segítségével megtanulhatod:

 

  1. sor: ’C’ színnel csatlakozunk az előző sor valamelyik egy láncszeméhez. 3 láncszem, az előző sor minden egy láncszemére egy popcorn öltést horgolunk, köztük egy láncszemmel, kivéve a négy kialakítandó sarkot, ahol 3 láncszem van a popcorn öltések között. A sor vége csatlakozik. Vágjuk el a fonalat, rögzítsük. (12 popcorn öltés van a sorban és 4 db 3 láncszemből álló sarok.
  2. sor: Csatlakozunk a ’D’ színnel valamelyik 3 láncszemből álló sarokhoz. 3 láncszem (első pálcának számít) 2 egyráhpálca, 2 láncszem, 3 egyráhpálca kerül a sarok 3 láncszemére, a következő sarokig minden szembe egy egyrhpálca, a sarkoknál 3 egyrhpálca, 2 láncszem, 3 egyrhpálca van. A sor vége csatlakozik. ( A sorban 48 egyrhpálca és 4x 2 láncszemből álló sarok található.)

Készítsünk összesen 12 db négyzetet.

A négyzeteket rendezzük el téglalap formára (3 négyzet széles, 4 négyzet hosszú)

Varrjuk össze a négyzeteket tű segítségével a szemek hátsó hurok részébe öltve.

A négyzetek összevarrásával kapott téglalapot hajtsuk félbe, a hátoldala legyen kívül, mindkét oldalon 6 négyzetünk van. Varrjuk össze a táska két végét a munka hátoldalán.

Fordítsuk ki a színére a táskát.

Horgoljuk körbe ’D’ színnel hamispálcával a táska nyílását, az egyik oldalon két 14 láncszemből álló gomblyukat készítünk. A két gombot kell már csak a táskára felvarrnunk a táska elejére.

 

Forrás: https://undergroundcrafter.com/2019/05/06/crochet-pattern-flower-clutch-by-thoresby-cottage/

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr6617822477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása