Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Horgolt poncsó kezdőknek

2022. szeptember 12. - Amigurumi és horgolás

Még mindig nagyon divatos és praktikus viselet a két szélén nyitott, két egyforma méretű téglalap formából készült poncsó. Elkészítése nagyon egyszerű, így kezdők is bátran vállalkozhatnak az elkészítésére.

horgolt-poncso-kezdoknek.jpg

Bármilyen közepes vastagságú fonal alkalmas a poncsó horgolásához, amely lehet színátmenetes, vagy egyszínű fonal egyaránt.  Mérettől függően 700- 900 gramm fonalra lesz szükségünk. A horgolótű mérete: 5mm

A leírásban 3 méret S, M és L adatai vannak megadva. Az első szám a legkisebb méretre vonatkozik, a zárójelben lévő számok az M és az L méret adatai.

 

LEÍRÁS

 

A poncsó eleje és hátulja két egyforma méretű téglalapból áll. A horgolást a poncsó alján kezdjük.

  1. sor: Horgoljunk a méretünknek megfelelő hosszúságúláncszemsort. A 2. szemben kezdve minden szembe 1 rövidpálcát horgolunk.
  2. sor: 1 láncszem, 1 rövidpálca az első szembe, *3 láncszem,2 szemet kihagyunk, 1 rövidpálca a következő szembe* a jelek közötti részt ismételjük végig a soron.
  3. sor: 3 láncszem (első egyráhajtásospálcának számít) 1 egyráhajtásospálca az első szembe, az előző sor minden rövidpálcájára 3 egyráhajtásospálcát horgolunk a sorban. Az utolsó szembe 2 egyráhajtásospálcát horgolunk.
  4. sor: 1 láncszem, 1 rövidpálca az előző sor első egyráhajtásospálcájára, 3 láncszem, 1 rövidpálca az előző sor 3 egyráhajtásospálcájának a középső pálcájára végig ismételjük a sorban. Az utolsó szemre 1 egyráhajtásospálcát horgolunk.
  5. sor: 4 láncszem (első kétráhajtásospálca) 1 kétráhajtásospálca az előző sor első rövidpálcájára, az előző sor minden rövidpálcájára 3 kétráhajtásospálcát horgolunk. Az utolsó szembe a sor végén 2 kétráhajtásospálcát horgolunk.
  6. sor: 1 láncszem, 1 rövidpálca az előző sor első kétráhajtásospálcájára, 3 láncszem, 1 rövidpálca az előző sor 3 kétráhajtásospálcájának a középső pálcájára. Az utolsó szembe 1 rövidpálcát horgolunk.

A 3-6. sort ismételjük, amíg el nem érjük a kívánt hosszúságot. A mintát a 6. sorral fejezzük be.

Amikor elkészült a poncsónk eleje és hátulja, már csak össze kell varrni.

A poncsó elejét és a hátát egymásra fektetjük, a munka színe legyen belül.

A mellékelt rajz alapján összevarrjuk mindkét vállat a megadott hosszúságban. A szélétől haladjunk a varrással a nyakkivágás irányába.

A két váll összevarrása után körbe horgoljuk egyráhajtásospálcával a poncsó minden oldalát és a nyakkivágást.

horgolt-poncso2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr4717929925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása