Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Hogyan keltsük életre az amigurumi figuránkat?

2017. augusztus 28. - Amigurumi és horgolás

Egy olyan technikát szeretnénk megmutatni, amikor biztonsági szem nélkül is csillogó szemeket varázsolhatunk az amigurumi figuránknak. Ez a technika különösen akkor hasznos, ha pici babának készítünk figurát és bababiztos megoldásra törekszünk.

A szemnek nagy szerepe van abban, hogy életre keltsük az amigurumi figuránkat. A biztonsági szem használata azért ideális, mert a fényes műanyag szemeken megcsillan a fény, utánozva a valóságot.

szem1_1.jpg

A hímzett szemekkel készült figurák kicsit unalmasak és élettelenek. Egyszerű technikával azonban segíthetünk ezen a problémán is.

Nézzünk egy példát:

szem2_1.jpg

Összehasonlítva a két figurát jelentős különbséget látunk.

 Az első figurának üres, unalmas a tekintete. A második figurának a szemén megcsillan a fény, él a figura.

Ugye milyen sokat jelent egy kis fehér öltés?

Mire figyeljünk a szem hímzésénél?

Akár horgolt, hímzett, vagy filcből készül a szem a kis fehér hímzés a két szem jobb felső , vagy bal felső negyedébe  kerüljön, mindenképp a szem középvonala fölé.. Kisebb kerek formájú szemnél elegendő egy öltés, de nagyobb méretű szemnél ez lehet két-három öltés is.

szem3_1.jpg

Reméljük ezt a kis egyszerű eljárást alkalmazzátok minden olyan esetben, amikor nem biztonsági szemmel készül az amigurumi figurátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr4712785182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása