Horgolási tippek és amigurumi minták

Amigurumi és horgolás

Amigurumi és horgolás

Húsvéti kosárka

2022. április 15. - Amigurumi és horgolás

Ezt a kis húsvéti csibés kosárkát kevesebb, mint egy óra alatt el lehet készíteni. Bármilyen maradék fonalat felhasználhatsz a horgolásához. Egy kis darabka narancssárga és fekete filcre lesz még szükséged.

mini-husveti-kosarka.jpg

 

LEÍRÁS

20 láncszemet horgolunk. A láncszemsor mindkét oldalán dolgozunk.

  1. sor: A 2. láncszemben kezdve minden szembe 1 rövidpálca (19), fordulunk, a láncszemsor másik oldalára is 19 rövidpálcát horgolunk. A sor vége hamispálcával csatlakozik. (38)

2-11. sor: Az első sort ismételjük.

  1. sor: 1 láncszem, 17 rövidpálca, 1 félpálca, a következő szembe 2 egyráhajtásospálca, a következő szembe ismét 2 egyráhajtásospálca, 1 félpálca, 17 rövidpálca. A sor vége hamispálcával csatlakozik.
  2. sor: 1 láncszem, 10 rövidpálca, a következő 20 szemet átugorjuk, ( ez lesz a kosár nyílása)10 rövidpálca az utolsó 10 szemre. A sor vége csatlakozik.

A csirke fejét horgoljuk tovább:

14-19.sor: 1 láncszem,minden szembe 1 rövidpálca. A sor vége csatlakozik. Vágjuk el a fonalat, hagyjunk elegendő fonalat a varráshoz. A végén meghagyott fonalat fűzzük tűbe és varrjuk össze a fejtetőn lévő nyílást le-fel öltögetve a végén jól húzzuk össze a nyílást.

SZÁRNY (2 db)

8 láncszem

  1. sor: A 2. szemben kezdve 1 rövidp, 3 félpálca, 1 egyrhpálca, az utolsó szembe 6 egyrhpálcát horgolunk. Fordulunk, most a kezdő 8 láncszem másik oldalára horgolunk. 1 egyrhpálca, 3 félpálca, 2 rövidpálca,A sor vége csatlakozik. Vágjuk el a fonalat, rögzítsük. Hagyjunk elegendő fonalat a varráshoz.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

1 Varrjuk a két szárnyat a helyére.

  1. Fekete filcből vágjunk két kis kört a szemeknek. Ragasszuk, vagy varrjuk a fej két oldalára.
  2. Vágjunk ki egy kis négyzete a narancssárga filcből. Az átlómentén hajtsuk félbe, vágjuk csőr formára. Ragasszuk, vagy varrjuk a fej elejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumieshorgolas.blog.hu/api/trackback/id/tr3817808545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása